Eka Ruolalta kirja markkinoinnista

Eka Ruola pyrkii kirjansa avulla kohottamaan markkinoinnin merkityksen Suomessa sen ansaitsemalle tasolle.


 

"Jos markkinointia olisi hyödynnetty täysimääräisesti, koko Suomi olisi kovemmalla kasvu-uralla", sanoo Eka Ruola, yksi Suomen palkituimmista ja tunnetuimmista luovista johtajista.

 

Ruolan kirjoittaman Markkinoinnin uudet 4 P:tä -tietokirjan toimitukset alkoivat huhtikuun lopulla. Kirjan ennakkomyynti on kustantajan Alma Talentin mukaan sujunut hyvin. Pitkän linjan mainostoimistoammattilainen ja tällä hetkellä Nitro Group -hybriditoimiston pääomistaja ja vastaava luova johtaja Ruola pyrkii kirjansa avulla kohottamaan markkinoinnin merkityksen Suomessa sen ansaitsemalle tasolle.

Ruolan mukaan Markkinointi on mielentila, ei nippu menetelmiä.

– Markkinointi on johtamisen prosessi, jossa asiakkaalle tehty konsepti muuttuu tuotteeksi tai palveluksi. Siihen kuuluvat tuotteen kehittäminen, sen hinnoittelu, kanavan valinta, jossa tuote jaellaan ja markkinointiviestintästrategian laatiminen sekä jalkautus. Siinäpä se. Koko komeudessaan. Ja nyt on tullut aika ymmärtää, nähdä ja syleillä tätä isompaa kuvaa, sillä se vie kohti suurempia tehoja, Ruola sanoo.

Markkinoinnin 4P-malli on yksi maailmanhistorian tunnetuimmista markkinointiteorioista. Ruola tarttui aiheeseen, koska hänen mielestään tämä varsin rationaalinen malli tarvitsee tuekseen emotionaalisemman tason.

– Neljä alkuperäistä P:tä tarjoavat edelleen äärimmäisen tehokkaan alkupisteen, kunhan samalla ymmärretään täysimääräisesti markkinoinnin merkitys. Tuotteeseen ja palveluun liittyvät päätökset, hinnoittelu, jakelu ja kaupallisen viestinnän päätökset ovat kaikki markkinointia, ei vain tuo viimeinen. Tämän kirjan uudet neljä P:tä, people, purpose, passion ja platform, tuovat siis uuden, emotionaalisemman tason aiemman rationaalisemman mallin yhteyteen, Ruola jatkaa.

Menestys on valinta, ei sattumaa

 

Kirjassa Ruola vastaa muun muassa seuraaviin kysymyksiin: Miten yrityksestä tulee asiakaskeskeisempi ja miten asiakaskokemuksesta syntyy kilpailuetu? Miten aito merkitys luodaan? Miten kasvusta tulee kannattavaa? 

– Haluaisin, että yrityksissä käytäisiin keskustelua siitä, voisiko tämä malli tehdä brändiemme tulevaisuudesta tuloksellisempaa. Pyrkimyksenäni on tätä kautta varmistaa, että kaiken johdonmukaisesti ja hyvin tehnyt yritys saisi asiakas keskiössä luodulla tuotteellaan enemmän rahnua, varmistaisi sitoutuneen jakelun ja lopulta viestisi paremmin ja tehokkaammin kuin koskaan aikaisemmin. Loppuosa tarinassa onkin sitten mittaamista, Ruola lopettaa.

Eka Ruola on yksi Suomen palkituimmista ja tunnetuimmista luovista johtajista, brändistrategeista ja markkinoinnin asiantuntijoista. Ruolalla on 25 vuoden kokemus luovasta tarinankerronnasta ja hän on työskennellyt lukuisten merkittävien kansallisten ja kansainvälisten brändien kanssa.

Ruola on kysytty puhuja ja kirjoittaja markkinointialalla ulkomaisia alustoja myöten. Hän on ollut myös kaikkien kotimaisten ja tärkeimpien kansainvälisten luovuuskilpailujen raadissa. Urallaan Ruola on voittanut mm. kaksi Cannesin Leijonaa. Vuonna 2016 hänet palkittiin ensimmäisen suomalaisena mainostoimistoammattilaisena Internationalistin Agency Innovator -palkinnolla.

Ruola on työskennellyt Suomessa mm. SEKissä, TBWA:lla ja hänet tunnetaan erityisesti pitkästä urastaan Hasan & partners -ryhmän toimitusjohtajana ja vastaavana luovana johtajana. Nykyisin Ruola toimii hybriditoimisto Nitro Groupin pääomistajana ja vastaavana luovana johtajana.

Alma Talent kertoi asiasta tiedotteessaan 17.6.2021.


Markkinoinnin uudet 4 P:tä, Eka Ruola, Alma Talent 2021.


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Helsingin Sanomat laihduttaa – Laura Saarikoski irtisanoutui

Aikakauslehtien kansista jälleen yleisöäänestys

Joka kolmas epäilee vihreää siirtymää