Yle-lain muutos lykkääntymässä syksyyn

Yle-lain muutoksen käsittely on viivästynyt eduskunnassa pandemian, EU:n elvytyspaketin ja sote-asioiden vuoksi. Kuva: Yle


 

Yle-lain muutoksen käsittely on viivästynyt eduskunnassa pandemian, EU:n elvytyspaketin ja sote-asioiden vuoksi. Liikenne- ja viestintävaliokunnasta saadun tiedon mukaan valiokunnan mietintö olisi jo pitänyt antaa, jotta laista ehdittäisiin päättää täysistunnossa ennen kesätaukoa. Valiokunta voi alkaa valmistella mietintöä vasta sen jälkeen, kun se on saanut perustuslakivaliokunnan lausunnon. Perustuslakivaliokunta sai asiantuntijoiden kuulemiset päätökseen 11.6.2021, ja se työstää lausuntoa kesäkuussa.

Yle-lakia koskeva kansalaisaloite etenee eduskuntaan. Liikenne- ja viestintävaliokunta päättää aloitteen käsittelystä. Valiokunnasta saadun tiedon mukaan valiokunta käsittelee Yle-lain muutoksen ja kansalaisaloitteen ilmeisesti yhdessä. Niistä annetaan mahdollisesti kaksi erillistä mietintöä. Kansalaisaloitteen ei kuitenkaan pitäisi vaikuttaa Yle-lakiin, koska aloite on Suomen valtiota oikeudellisesti sitovan EU:n valtiontukisääntelyn vastainen.

Liikenne- ja viestintäministeriön virkamiesnäkemyksen mukaan Sanoman Euroopan komissiolle tekemä kantelu Ylen tilausvideopalveluista ja sähköisistä oppimissisällöistä tulisi käsitellä eduskunnassa erillisenä asiana. Ministeri Timo Harakan mukaan kantelun vuoksi ei ole syytä viivästyttää Yle-lain muutosta.

Medialiitto kertoi asiasta uutiskirjeessään 16.6.2021.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Helsingin Sanomat laihduttaa – Laura Saarikoski irtisanoutui

Aikakauslehtien kansista jälleen yleisöäänestys

Joka kolmas epäilee vihreää siirtymää