McDonald’sin tarina valkokankaalla

The Founder on mielenkiintoinen kuvaus pikaruokaketju McDonald’sin alkutaipaleesta. Samalla elokuva on kunnianosoitus pitkää päivää tekeville myyntiedustaialle, jotka joutuvat koputtelemaan monia ovia turhaan.


 

Pikaruokaketju McDonald’sin tarinaan perustuva elokuva The Founder on tullut television ilmaiskanavilta jo monta kertaa. Vihdoin heinäkuisena lauantaina 2021 istuin katsomaan elokuvaa, jonka aihe kiinnosti. Katsominen kannatti, koska The Founder on erinomainen elokuva.

 

The Founder on tietojeni mukaan varsin totuudenmukainen kuvaus ikonisen amerikkalaisen pikaruokaketjun alkutaipaleesta. Samalla se on kuvaus sinnikkäästä myyntimiehestä ja yrittäjästä Ray Krocista, joka kiinnostuu McDonald’sin ravintolakonseptista ja rakentaa siitä kukoistavan ja nopeasti kasvavan franchise-yrityksen.

 

The Founder on moneen muuhun liikemaailmaan sijoittuvaan elokuvaan verrattuna parempi siinä mielessä, että siinä bisneksen kuvaus saa suuremman roolin kuin yleensä. Tämä on ehkä niiden katsojien mielestä heikkous, jotka toivoivat elokuvan kertovan enemmän esimerkiksi Krocin yksityiselämän käänteistä.

 

Elokuva sopii mielestäni hyväksi opetusaineistoksi liiketalouden alan opiskelijoille. Samalla elokuva on kunnianosoitus monelle pitkää päivää tekevälle myyntimiehelle ja -naiselle, jotka joutuvat koputtelemaan monia ovia turhaan. Se on myös rohkaiseva, koska se osoittaa, että sinnikkyys palkitaan. Monista menestyselokuvista tuttu Michael Keaton on loistava Ray Krocin roolissa.

 

Suosittelen lämpimästi The Founderin katsomista. Tämän elokuvaelämyksen jälkeen hampurilainenkin maistuu paremmalta.


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Helsingin Sanomat laihduttaa – Laura Saarikoski irtisanoutui

Aikakauslehtien kansista jälleen yleisöäänestys

Joka kolmas epäilee vihreää siirtymää