Kampanja toi sängyn keskelle kaupunkia

Suomen Ladun järjestämä Nuku yö ulkona -kampanja järjestetään jo kuudetta kertaa lauantaina 28. elokuuta. Kuva: Julia Ruuskanen/Suomen Latu



 

Ulkona nukkuminen on elämys siinä, missä staycation luksushotellissa. Suomen Latu toi sängyt keskelle kaupunkia inspiroidakseen kaikki kokemaan ulkona nukkumisen elämyksen elokuun viimeisenä lauantaina 28.8.2021.

Suomen Ladun järjestämä Nuku yö ulkona -kampanja järjestetään jo kuudetta kertaa lauantaina 28. elokuuta. Taivaan alla nukkumiseen kannustetaan nyt entistä enemmän niitä, jotka eivät ole tottuneita retkeilijöitä. Tapahtumaan on helppo osallistua vaikkapa nukkumalla omalla kotipihalla tai parvekkeella.

Suomen puhdas ja kaunis luonto on luksusta, jota emme ehkä itse osaa useinkaan arvostaa. Suomeen saapuvat turistit ihastelevat metsiämme, rannikkoamme ja järviämme, ja nyt tapahtuman myötä innostetaan myös sisällä viihtyvät kansalaiset mukaan luonnon helmaan.

”Metsä on upein kohde staycationille, se on erikoinen ja taianomainen. Yön yli retkelle mukaan voi pakata herkkueväät, sekä ottaa vaikka tyynyn ja peiton. Elokuun lopussa kelit useimmiten hellivät, eivätkä sääsketkään enää vaivaa”, Suomen Ladun tapahtumasuunnittelija Saija Suominen kertoo.

”Kampanjalla haluttiin herätellä myös ne kansalaiset, jotka eivät koe luonnossa nukkumista läheiseksi kokeilemaan, miten ihanaa ja erikoista taivasalla yöpyminen on. Sänkyjen löytäminen tutuista paikoista, kuten Kaivarista saattoi innostaa miettimään kekseliäitä nukkumapaikkoja myös itse. Patjanhan voi nostaa vaikka parvekkeelle tai kantaa takapihalle, vain taivas on rajana.”

Nuku yö ulkona -tapahtuman guerilla-kampanja on toteutettu yhdessä luovan toimiston SEKin kanssa. Kampanjaan kuuluvia sänkyjä saattoi bongata perjantaina Kaivopuistosta, Nuuksiosta, Töölönlahdelta ja Mustikkamaalta. Vaikka kaupungin puistossa nukkumiseen ei kannusteta, jokamiehenoikeudet mahdollistavat yöpymisen siellä, missä liikkuminenkin on sallittua.

Mitä ulkona yöpyminen vaatii?

Ulkona yöpyminen ei vaadi paljoa, mutta suojaava ja lämmin makuupussi tai peitto on hyvä olla. Patja tai makuualusta tuo mukavuutta. Teltta tai katos tarjoavat sadesäällä suojaa. Joku nukkuu mielellään riippumatossa, toinen vaikkapa veneessä tai puun alla. Rohkea kantaa jopa sänkynsä pihalle.

Nuku yö ulkona -päivä järjestetään lauantaina 28.8.2021. @suomenlatu #nukuyöulkona

Suomen Latu kertoi asiasta tiedotteessaan 16.8.2021.

 

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Helsingin Sanomat laihduttaa – Laura Saarikoski irtisanoutui

Aikakauslehtien kansista jälleen yleisöäänestys

Verkkokauppa.com uudistaa verkkokauppansa