Makeispusseista iltapuku

 

Makeispusseista tehty asu herättelee suomalaisia näkemään roskat raaka-aineina ja kierrättämään pakkaukset oikein.


 

Fazer Remixin mainoksia tähdittää tänä syksynä Miss Divet, jonka yllä nähdään suunnittelija Joona Rautiaisen tekemä iltapuku. Makeispusseista tehty asu herättelee suomalaisia näkemään roskat raaka-aineina ja kierrättämään pakkaukset oikein. Remix-pusseista on vuodesta 2019 lähtien pystytty vähentämään muovia jo 70 225 m2 eli lähes kymmenen jalkapallokentällisen verran.

Syksyn uuden Fazer Remix-tuotteen, Fazer Remix Lakritsin, kunniaksi Fazer haluaa inspiroida suomalaisia kierrättämään makeispussit ja luomaan niistä uutta. Viime kesänä suomalaisilta karkinystäviltä kerättiin tyhjiä makeispusseja ja Fazer kutsui nuorten suunnittelijan Joona Rautiaisen tekemään niistä kiertotalousteon. Yli kolmestasadasta kierrätyspussista muotoutui upea iltapuku, joka nähdään nyt Remixin mainoskampanjassa drag-hahmo Miss Divetin päällä.

”Haluamme herätellä suomalaiset ajattelemaan arkisia asioita, kuten tyhjää karkkipussia, uudella tavalla. Pussi voi olla raaka-ainetta jollekin ihan uudelle, kuten korulle tai jopa asulle. Ja jos ei itse halua pussia hyödyntää, se kannattaa lajitella muovinkeräykseen, jolloin joku muu hyödyntää materiaalin edelleen” kertoo Fazer Makeisten markkinointijohtaja Anne Repo.

Fazer Remix Lakritsi on monipuolinen sekoitus lakufaneille. Hedelmäisten makujen ja perinteisen lakun lisäksi löydät myös ihania suklaa- ja karkkirakeistettuja lakritseja. Maut ovat: Tutti Frutti hedelmäpala, Choco Ässä salmiakki-lakritsi, Lakupätkä, Tutti Frutti täytelakritsi, Lontoo rae ja Tyrkisk Peber -vaahtorae.

Vastuulliset pakkaukset

Käyttötarkoitus määrittelee tuotteelle sopivimman pakkauksen ja pakkauksen ensisijainen tehtävä on suojata tuotetta ja saada se kuluttajalle saakka hyvässä kunnossa. Lisäksi pakkauksessa on tuotetietoa ja sen avulla tuotteen käyttö ja käsittely helpottuvat.

Muovi on edelleen paras saatavilla oleva pakkausmateriaali makeisille. Se parantaa makeisten säilyvyyttä ja vähentää siten ruokahävikkiä. Fazer Remix-pusseissa käytetyn muovin voi kierrättää muovinkeräykseen ja jokaisesta pussista löytyykin kierrätysmerkki.

Fazer on myös muokannut pakkauskokoja ja tutkinut ohuempien materiaalien käyttöä, jotta pakkauksen valmistukseen kuluisi vähemmän materiaalia. Remix-pusseista on vuodesta 2019 lähtien pystytty vähentämään muovia jo 70 225 m2 eli lähes kymmenen jalkapallokentällisen verran.

Fazer kertoi asiasta tiedotteessaan 7.9.2021.


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Helsingin Sanomat laihduttaa – Laura Saarikoski irtisanoutui

Aikakauslehtien kansista jälleen yleisöäänestys

Joka kolmas epäilee vihreää siirtymää