Joululahjatoiveet – TOP 10 suosikit ja inhokit

Lidl teetti tutkimuksen, jossa kysyttiin suomalaisilta joulun lahjasuosikkeja ja -inhokkeja.


 

Lidlin teettämän tutkimuksen mukaan vähiten toivotut lahjat tänä vuonna ovat koriste-esineet, hajuvesi ja kynttilät. Eniten toivotaan yhteistä aikaa läheisten ja perheen kanssa. Yhteisen ajan lisäksi toiveissa ovat vaatteet tai jalkineet, mutta koronan aikaan myös riihikuiva raha kelpaisi monelle.

Joululahjojen ostamisen kuumin sesonki on juuri alkanut. Moni miettii mitä toiselle ostaisi, jotta lahja olisi varmasti mieluinen. Toisaalta monien toiveissa on, ettei pakettikääreistä paljastuisi mitään turhaa, jotta sitä ei joutuisi sullomaan suoraan kaappiin kaikkien muiden käyttämättömien tavaroiden joukkoon. 

Lidl teetti tutkimuksen, jossa kysyttiin suomalaisilta joulun lahjasuosikkeja ja -inhokkeja. Tutkimuksessa annettiin valmiita vastausvaihtoehtoja että mahdollistettiin vastaajille myös avoin vastaus, jolloin he saivat määritellä oman vaihtoehtonsa. Suosikkeja ja inhokkeja oli mahdollista nimetä useampia.

Mieluisin lahja TOP 10: 1.    Läheisten tai perheen kanssa yhdessäolo 2.    Vaatteet tai jalkineet 3.    Raha 4.    Rauha, hiljaisuus ja kiireettömyys 5.    Elämykset: kylpylä, teatteri, keikka tai hieronta 6.    Tietotekniikka: tabletti, kännykkä, pelikonsoli 7.    Kirja 8.    Lahjakortti 9.    Hyvää oloa, terveyttä ja onnellisuutta 10.    Matka

Ensimmäisenä toiveena 25-75-vuotiailla oli aika läheisten ja perheen kesken, kun taas 18–24-vuotiaiden toiveissa oli riihikuiva raha. Vaatteita ja jalkineita toivottiin tasaisesti kaikissa ikäryhmissä, mutta eniten ne olivat toiveissa pohjoissuomalaisilla. Rauhaa, hiljaisuutta ja kiireettömyyttä toivottiin eniten 45–54-vuotiaiden työikäisten keskuudessa.

Vähiten toivottu lahja TOP 10: 1.    Koriste-esineet 2.    Hajuvesi 3.    Kynttilät 4.    Lahjoitus hyväntekeväisyyteen 5.    Keittiötarvikkeet 6.    Yövaatteet 7.    Kirjat 8.    Tee tai kahvi 9.    Villasukat 10.   Arvat

Koriste-esineet ja hajuvesi olivat vähiten mieluisa lahja lähes kaikissa ikäluokissa tasaisesti. Kynttilätkään eivät lämmitä sydäntä 25–34-vuotiaissa. Keittiötarvikkeita toivovat vähiten 65–75-vuotiaat, mutta ne saattavat olla kiinnostava valinta 18–24-vuotiaille. Yövaatteita voi ostaa 45–54-vuotiaille, mutta mielellään ei 18–24-vuotiaille tai 65–75-vuotta täyttäneille. – Ehkä molemmat ikäryhmät ovat öisin meneväisiä?

Kuluttajakyselyyn vastasi noin tuhat suomalaista täysi-ikäistä kuluttajaa. Otos oli kansallisesti edustava. 

Lidl kertoi asiasta tiedotteessaan 8.12.2021.


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Helsingin Sanomat laihduttaa – Laura Saarikoski irtisanoutui

Aikakauslehtien kansista jälleen yleisöäänestys

Joka kolmas epäilee vihreää siirtymää