Kiinteät jakelupäivät tarpeen lehdille postilaissa -Medialiitto

Medialiiton mukaan jakelupäivien pitää olla samat joka viikko koko maassa. Lehden saaminen tilaajalle sovittuna päivänä on kustannustoiminnalle elintärkeää.


 

Liikenne- ja viestintäministeriö pyysi lausuntoja postilain uudistamisesta ja jakelutukiasetuksesta 28.11.2021 mennessä. Ehdotuksen mukaan postin yleispalvelu muuttuu koko maassa 5-päiväisestä 3-päiväiseksi. Jakelupäivien ei tarvitsisi olla samoja koko maassa, vaan yleispalvelun tarjoaja eli Posti saisi päättää ne eri alueilla siten kuin haluaa.

Varhaisjakelualueen ulkopuolelle ehdotetaan sanomalehtijakelun tukea. Asetus olisi voimassa vuoden 2027 loppuun. Tuen kilpailutuskausi olisi korkeintaan kaksi vuotta. Tuettu jakelu olisi tehtävä varhaisjakeluna, ellei se ole alueen sijainnin vuoksi mahdotonta.

Medialiiton mukaan jakelupäivien pitää olla samat joka viikko koko maassa. Lehden saaminen tilaajalle sovittuna päivänä on kustannustoiminnalle elintärkeää. Jakopäivien vuorottelu eri viikoilla ja vaihtelu eri alueilla sekoittaisivat järjestelmän. Tuettava jakelu on kilpailutettava sen kokoisilla alueilla, että kilpailua syntyy. Tuen piiriin tulee hyväksyä kaikki 1–7 kertaa viikossa ilmestyvät lehdet.

Medialiitto kertoi näkemyksensä tiedotteessa 17.11.2021.


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Helsingin Sanomat laihduttaa – Laura Saarikoski irtisanoutui

Aikakauslehtien kansista jälleen yleisöäänestys

Joka kolmas epäilee vihreää siirtymää