Toimittaja Petri Nevalainen kuollut

Pitkän uran toimittajana ja kirjailijana tehnyt Petri Nevalainen toimi aikoinaan muun muassa markkinointialan aikakauslehden Kampanjan päätoimittajana. Kuva: Janne Aaltonen


Pieksämäkeläislähtöinen toimittaja, tietokirjailija Petri Nevalainen, 59, on kuollut syntymäpäivänään 26. joulukuuta 2021. Nevalainen sairastui vakavasti 2014 ja kärsi sen jälkeen terveysongelmista. Hän menehtyi kotonaan Helsingissä.

Koulutukseltaan Nevalainen oli filosofian maisteri. Hän oli Suomen tuotteliaimpia auktorisoimattomien elämäkertojen kirjoittajia.

Kirjailijan urallaan hän kirjoitti muun muassa presidentti Sauli Niinistön, Tauno Palon, Pekka Pohjolan, Vesa-Matti Loirin ja Kimi Räikkösen elämäkerrat sekä Suomirockin tiekartan. Kirjailijan ura alkoi kotikaupunki Pieksämäen Namikan lentopallovalmentajasta Reino Kososesta. Viimeiseksi kirjaksi jäi Paasilinnan vuonna 2013 kustantama sotahistoriallinen Kollaanjoen taistelu.Nevalainen teki myös yhteistyökirjoja Juhani Tammisen, Gustav Hägglundin ja Antero Mertarannan kanssa.

Toimittajavuosinaan Nevalainen oli toiminut myös aikakauslehti Kampanjan päätoimittajana, Valittujen Palojen toimitussihteerinä sekä työskennellyt Lontoossa Britannian yleisradioyhtiö BBC:n palveluksessa. Hän juonsi ja toimitti Palaneen Käry –ajankohtaisohjelmaa televisiossa. Hän oli urallaan myös Savon Sanomissa töissä.

Urallaan Nevalainen ennätti tehdä myös useita maailmantähtien haastatteluja. Moni niistä tapahtui ennen kirjailijan uraa, jolloin hän työskenteli toimittajana BBC:n Suomen osastolla Lontoossa. Hän haastatteli nyrkkeilijä Muhammad Alia, Beatles-legenda Sir Paul McCartneyta, kitaristi Little Steveniä, Eric Claptonia ja laulaja Stingia. Jalkapallosta syvästi kiinnostuneen Nevalaisen yksi tähtihetki oli Ajaxin valmentajaksi palanneen superpelaaja Johan Cruijffin haastattelu Amsterdamissa. Pikatapaaminen oli myös vuonna 1992 Lontoossa.

Petri Nevalaista jäivät kaipaamaan vaimo Heli Koskela ja poika Kauri sekä lukuisat ystävät ja yhteistyökumppanit.


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Helsingin Sanomat laihduttaa – Laura Saarikoski irtisanoutui

Aikakauslehtien kansista jälleen yleisöäänestys

Joka kolmas epäilee vihreää siirtymää