Reader’s Digestille onnittelukirje kuningatar Elisabetilta

Kirjeessä kuningatar Elisabet onnitteli 100 vuotta täyttävää Reader’s Digestia ja toivotti lämpimät terveiset kaikille lehden lukijoille. Kirjeen allekirjoituksessa kuningattaren nimen perässä on R-kirjain. Se viittaa sanaan regina, joka tarkoittaa kuningatarta latinaksi.


 

Reader’s Digest -lehtien (Suomessa Valitut Palat) toimituksiin saapuu lukijakirjeitä, jotka käydään kaikki läpi yhtäläisellä huolellisuudella. Helmikuussa 2022 RD:n kansainväliseen toimitukseen saapui harvinaisempi kirje. Kirjeen lähetyspaikaksi oli merkitty Windsorin linna, joka on Englannin kuningatar Elisabet II:n virka-asunto. Kirjeessä kuningatar Elisabet onnitteli 100 vuotta täyttävää Reader’s Digestia ja toivotti lämpimät terveiset kaikille lehden lukijoille. Kirjeen allekirjoituksessa kuningattaren nimen perässä on R-kirjain. Se viittaa sanaan regina, joka tarkoittaa kuningatarta latinaksi.

 

Onnittelukirjeen taustalla on poikkeuksellisen läheinen suhde, joka 95-vuotiaalla Elisabetilla on Reader’s Digestiin. Luottamuksen osoituksena kuningatar suostui istumaan mallina, kun Reader’s Digest maalautti hänestä kaksi kuuluisaksi tullutta muotokuvaa, ensimmäisen vuonna 1986 ja toisen vuonna 1997, jotka esiintyvät kuvituksena Valittujen Palojen maaliskuun numerossa julkaistavassa artikkelissa Jumala kuningatarta varjelkoon. Vuonna 1986 Michael Leonard maalasi kuningattaresta muotokuvan, jossa tällä oli lemmikkikoira sylissään. Vuonna 1997 Tai-Shan Schierenberg maalasi Windsorin linnassa kuvan kuningattaresta yhdessä prinssi Philipin kanssa näiden kultahääpäivän kunniaksi.

 

Valitut Palat on vuosikymmenien aikana julkaissut useita kuningatar Elisabetia, Englantia ja Kansainyhteisöä käsitteleviä artikkeleita, vaikka kuningatar ei ole juurikaan myöntänyt haastatteluita tiedotusvälineille,

 

Kuningattaren lähettämä onnittelukirje kuuluu sanatarkasti seuraavasti:

 

Windsorin linna

 

Reader’s Digestin täyttäessä sata vuotta minulla on suuri ilo lähettää parhaat terveiseni teille, lukijoillenne ja lehden sidosryhmille.

 

Lehtenne, jonka toiminta-ajatuksena on tarjota parasta luettavaa maailmanlaajuiselle yleisölle, on tuonut ihmisille iloa, rohkaisua ja ajanvietettä monenlaisista aiheista ja tärkeistä asioista.

 

Tänä merkittävänä juhlavuonna toivotan teille kaikkea menestystä tulevaisuudessa ja toivon, että yhä tulevina vuosinakin innostatte ihmisiä eri puolilla maailmaa painetun sanan voimalla.

 

Elizabeth R.

 

1.    helmikuuta 2022.

 

 

 

Vuonna 1986 Michael Leonard maalasi kuningattaresta muotokuvan, jossa tällä oli lemmikkikoira sylissään.

Vuonna 1997 Tai-Shan Schierenberg maalasi Windsorin linnassa kuvan kuningattaresta yhdessä prinssi Philipin kanssa näiden kultahääpäivän kunniaksi.


 

 

Portugalin presidentti onnitteli facebookin välityksellä

 

Englannin kuningattaren lisäksi muun muassa Portugalin presidentti Marcelo Rebelo de Sousa onnitteli Reader’s Digestia facebookin välityksellä. https://www.facebook.com/marcasdeconfianca.oficial/videos/276096637945955

 


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Helsingin Sanomat laihduttaa – Laura Saarikoski irtisanoutui

Aikakauslehtien kansista jälleen yleisöäänestys

Verkkokauppa.com uudistaa verkkokauppansa