Fazer sopi venäläisen tytäryhtiönsä myynnistä

 

Koko Fazerin henkilöstö Venäjällä siirtyy uuden omistajan palvelukseen.


 

Fazer on allekirjoittanut sopimuksen venäläisen tytäryhtiönsä myynnistä Moskovan johtavan leipomoyrityksen Kolomenskij Bakery and Confectionery Holdingin kanssa. Kaikki myyntiin tarvittavat viranomaishyväksynnät, mukaan lukien Venäjän kansallisen kilpailuviranomaisen (Federal Antimonopoly Service of Russia, FAS) lupa, on nyt saatu, kertoi Fazer tiedotteessaan 29.4.2022.

Yrityskauppa saatetaan päätökseen viipymättä ja Fazerin toiminnot Venäjällä loppuvat. Osapuolet eivät julkista kauppasummaa.

“Olen tyytyväinen voidessani kertoa, että olemme allekirjoittaneet sopimuksen Venäjän tytäryhtiömme myynnistä. Venäjältä vetäytyminen on monimutkainen prosessi ja olemme nyt yhtä askelta lähempänä hallittua ja lopullista poistumista Venäjältä”, Fazerin konsernijohtaja Christoph Vitzthum kommentoi.

Fazer kertoi 6.3.2022 luopuvansa liiketoiminnoistaan Venäjällä. Jo aikaisemmin yhtiö lopetti viennin Venäjälle ja investoinnit sinne. Vetäytymisilmoituksen jälkeen paikallinen johto on vastannut itsenäisesti Venäjän toiminnoista ilman emoyhtiön tukea. Fazer on työskennellyt sinnikkäästi sopivan ostajan löytämiseksi ja samalla toteuttanut käytännön vetäytymistoimenpiteitä, kuten esimerkiksi tietojärjestelmäympäristön irrottamisen emoyhtiöstä. Osana vetäytymisprosessia Fazerin Venäjän tytäryhtiön nimeksi on vaihdettu Hlebny Dom ja myös Fazer-brändin käyttö kuluttajatuotteissa loppuu.

Vuonna 2021 Venäjän liikevaihto oli noin 157 miljoonaa euroa, eli 13 % konsernin liikevaihdosta. Yhtiö on toiminut leipomoliiketoiminnassa paikallisesti Moskovassa ja Pietarissa ja työllistänyt noin 2300 henkeä. Koko Fazerin henkilöstö Venäjällä siirtyy uuden omistajan palvelukseen.



Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Helsingin Sanomat laihduttaa – Laura Saarikoski irtisanoutui

Aikakauslehtien kansista jälleen yleisöäänestys

Joka kolmas epäilee vihreää siirtymää