Lidl Suomessa jo 20 vuotta

Lidl Suomen 20-vuotisen taipaleen aikana sen hyllyillä on nähty monenlaisia tuotteita, joista osa jäi kertaluonteisiksi kokeiluiksi ja osa löytyy valikoimasta edelleen.


 

Lidl saapui Suomeen 20 vuotta sitten ja toi mukanaan halvat hinnat ja laadukkaat kaupan omat merkit. 20-vuotisen taipaleen aikana Lidlin hyllyillä on nähty monenlaisia tuotteita, joista osa jäi kertaluonteisiksi kokeiluiksi ja osa löytyy valikoimasta edelleen.

 

Dulano, Saskia ja Kanamestari – nimiä, jotka vielä 20 vuotta sitten eivät sanoneet suomalaisille mitään. Tullessaan Suomeen Lidl nosti kaupan omat tuotemerkit uudelle tasolle niin laadullisesti kuin markkinoinnillisestikin. Lidlin myötä kaupan omien merkkien asema kuluttajien päivittäisissä ruokaostoksissa on mullistunut, vaikka alussa vieraat ja totutusta poikkeavat tuotteet aiheuttivat hämmennystä.

Grillimaisteri-tuoteperhe on yksi esimerkki siitä, kuinka valikoima on laajentunut sekä brändi rakentunut ja kehittynyt. Vuonna 2010 Grillimaisteri-kesävalikoima starttasi varovaisesti muutamalla makkaralaadulla. Kun suomalaiseen suveen sopivat Grillimaisteri-antimet oli kertaalleen esitelty grillikansalle, paluuta entiseen ei enää ollut. Valikoima paisui kesä toisensa jälkeen ja nykyisin kesävalikoima kattaa satoja uusia tuotteita. Tunnettujen suomalaisten höystämä nokkela markkinointi sekä tuotteiden ympärille rakentunut grillauksen Suomen mestareiden kruunaus ovat tehneet Grillimaisterista lähes kaikkien suomalaisten tunteman brändin.

 

Makumatka lapsuuteen

 

Suklaakuorrutteiset banaanit ja legedaarinen lehmätoffee ovat esimerkkejä spesiaaliherkuista, jotka tuovat monelle mieleen makumuistoja lapsuudesta tai nuoruudesta. Muistot on kuitenkin helppo palauttaa mieleen, sillä kyseiset herkut ovat olleet niin suosittuja, että ne ovat pysyneet valikoimassa Lidlin alkuajoista tähän päivään saakka.

Hyllypaikkansa ensi päivistä saakka ovat pitäneet myös lasipullossa myytävä appelsiinimehu sekä tietysti klassikon maineesen kiirineet Saskia-vissyt. Kaikille colajuomien ystäville tuttu Freeway-cola on vuosien saatossa kokenut ulkoasumuutoksia, mutta 20-vuotissyntymäpäivän kunnaksi cola on palannut retrotyyliin ja sitä on saatavilla kaikissa Lidl-myymälöissä alkuperäisessä ulkoasussaan muutaman viikon ajan.

Kahteen vuosikymmeneen on mahtunut myös yllättäviä, suorastaan ilmiömäisiä tuotekokeiluja. Lidlin ensimmäisinä vuosina valikoimasta löytyi nallesipsejä, jotka myöhemmin siirtyivät eräluonteisesti myynnissä oleviksi kampanjatuotteiksi. Myös nämä nallen naaman muotoiset perunalastut ovat monelle pala lapsuutta, ja viime vuosina muutaman myyntierän jälkeen niiden somesuosio nousi niin korkeaksi, että yleisö suorastaan vaati sipsit takaisin vakiovalikoimaan. Mitä kansa pyytää, siihen Lidl haluaa vastata, ja nalleperunalastuja löytyy yhä kaikista Suomen Lidleistä maanantaista sunnuntaihin.

Muun muassa nämä tuotteet ovat pysyneet Lidlin valikoimassa alusta tähän päivään saakka:

 

1.    Solevita mustikkakeitto suomalaisista mustikoista

2.    Chef Select valmislasagne

3.    Solevita appelsiinimehu lasipullossa

4.    Alesto pähkinäsekoitus

5.    Milbona Tilsiter -juustoviipaleet

6.    Flecki kermainen ”lehmätoffee”

7.    Trattoria Alfredo salami-kiviuunipizza

8.    Saskia kivennäisvesi

 

Lidl Suomi kertoi asiasta tiedotteessaan 24.8.2022.


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Helsingin Sanomat laihduttaa – Laura Saarikoski irtisanoutui

Aikakauslehtien kansista jälleen yleisöäänestys

Joka kolmas epäilee vihreää siirtymää