AlfaTV:n Hannu Haukka lähetti osakkaille pahoitteluviestin

 

AlfaTV:n taustayhtiö Brilliance Communications sai vuoden 2021 lopulla lähemmäs 2000 osakasta yhtiön järjestämässä osakeannissa.


 

Konkurssiin ajautuneen AlfaTV:n perustaja ja vastaava päätoimittaja Hannu Haukka esittää pahoittelunsa kanavan loppumisesta AlfaTV/Brilliance Communications Oy:n osakkaille 8.12.2022 lähettämässään tiedotteessa.

 

Tiedote kuuluu seuraavasti:

 

Hyvä AlfaTV:n osakas!

 

Valitettavasti myllerryksen keskeltä en ole kyennyt lähettämään tätä viestiä aiemmin. Ymmärrän, että viestini saattaa synnyttää jopa ärtymystä. Haluan kuitenkin ilmaista sinulle, että olen sydämeni pohjasta pahoillani Alfan toiminnan lopettamisesta ja sijoituksesi menettämisestä konkurssin myötä. Voin vain kuvitella, mitä tämä merkitsee sinulle tässä taloudellisesti haastavassa ajassa. Itsekin menetin henkilökohtaisesti 32.500 €, mikä on perhebudjetissamme suuri summa.

 

Olenyrittänyt yhdessä Alfan erinomaisen tiimin kanssa pelastaa Alfa-kanavan viimeiseen asti, mutta konkurssi tuli. Kuten Journalistiliiton puheenjohtaja Hanne Aho sanoi harmitellen Alfan kaatumista MTV uutisissa, että tämä tv -mediabisnes vaatii valtavia pääomia Suomessa ja myöskin vakaan mainosrahoituksen. Onnistuimme rakentamaan valtakunnallisesti arvostetun kanavan muita kanavia selvästi pienemmillä resursseilla. 10 vuotta rakensimme ja toimintamme kasvoi vuosi vuodelta. Jatkon varmistamiseksi olisimme tarvinneet tukea, leveämpiä hartioita. Tässä epäonnistuimme. Syistä paljon kirjoitellaan ja spekuloidaan, eikä kaikki puheet aina vastaa todellisuutta.

 

Vaikka sinua ei ehkä lohdutakaan, mutta pienen pieni valopilkku tässä kaikessa on tietoisuus siitä, että omalta osaltasi mahdollistit pitkään valmisteltujen Alfan uutisten aloittamisen ja asiaohjelmien jatkumisen. Olemme saaneet niistä yllättävän paljon kiitosta. Ohjelmatarjonnallamme pystyimme osoittamaan moniäänisyyden tarpeen, joka meillä suomalaisessa yhteiskunnassa on. Valtava määrä pahoitteluja tuli myös kanavan lopettamisesta sekä toivomuksia sen jatkosta jossakin muodossa. Nämä katsojien kiitokset kuuluvat sinulle.

 

Nyt pesänhoitaja hoitaa ja vastaa kaikissa AlfaTV:tä koskevissa asioissa. Pahoittelen kanavan kaatumista sekä ennen kaikkeasinun henkilökohtaista taloudellista menetystäsi.

 

Hannu Haukka

 

AlfaTV:n taustayhtiö Brilliance Communications sai vuoden 2021 lopulla lähemmäs 2000 osakasta yhtiön järjestämässä osakeannissa. AlfaTV:n lähetykset loppuivat 28.11.2022 sen taustayhtiön ajauduttua taloudelliseen umpikujaan.



Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Helsingin Sanomat laihduttaa – Laura Saarikoski irtisanoutui

Aikakauslehtien kansista jälleen yleisöäänestys

Joka kolmas epäilee vihreää siirtymää