Äitienpäivä näkyy kukkien kysynnässä

Lidlissä äitienpäivä on suurin yksittäinen juhlapäivä leikkokukkien kysynnällä mitattuna.


 

Suomessa äitejä juhlitaan aina vuosittain toukokuun toisena sunnuntaina. Juhlapäivän perinteisiin kuuluu usein vuoteeseen tuotu aamupala, äitienpäiväkortit ja kauniit kukat. Lidlissä äitienpäivä on suurin yksittäinen juhlapäivä leikkokukkien kysynnällä mitattuna.

 

Äitienpäivää vieteään maailmanlaajuisesti keväisin. Suomeen äitienpäivän toi kansakoulunopettaja Vilho Reima 1918. Seuraavana vuonna juhlaa vietettiin jo usealla paikkakunnalla ja pian juhlapäivä levisi koko Suomeen. Tänä vuonna äitienpäivän juhlintaa Suomessa tulee täyteen jo 105 vuotta. 

Äitienpäivää vietetään yleensä perheen kesken ja päivän tarkoituksena on juhlistaa äitejä ja isoäitejä. Juhlapäivä osuu Suomessa hyvin aurinkoiseen kevääseen ja erilaiset kukat ovat piristävä ja kestävä lahja. Tämä näkyykin siinä, että kukkien suosio nousee äitienpäiväviikonloppuna nelinkertaiseksi edelliseen viikonloppuun verrattuna. 

 

Kaupassa tarjolla kukkia moneen makuun

 

Ruokakaupasta lahjakukat on helppo napata mukaan samalla ostosreisulla, kun hakee äitienpäiväherkkuja. Lidlissä suositumpia leikkokukkista ovat perinteiset ruusut ja äitienpäiväteeman mukaiset sekakimput. Leikkokukkien lisäksi äitejä voi ilahduttaa ruukkuruusuilla tai muilla ulkokukilla. Väreinä äitienpäiväkukissa suositaan erilaisia punaisen sävyjä.  

–  Äideillä ja äitihahmoilla on selkeästi tärkeä rooli elämässä. Äitienpäivänä suosittuja ovat myös näyttävämmät kimput. Tänä vuonna Lidlistä voi löytää lahjaksi yksittäisten kukkien lisäksi ruusujen tai gerberojen ympärille sidottuja juhlakimppuja ja muita sekakimppuja, kertoo kukista vastaava valikoimapäällikkö Ville Oinonen.

 

Lähde: Lidl 11.5.2023


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Helsingin Sanomat laihduttaa – Laura Saarikoski irtisanoutui

Aikakauslehtien kansista jälleen yleisöäänestys

Joka kolmas epäilee vihreää siirtymää