iPhone 14 myydyin puhelin huhtikuussa -Gigantti

Applen iPhone 14 on Gigantin huhtikuun myydyin puhelin. Myös Samsungin uuden sukupolven puhelimet vahvistavat asemaansa myydyimpien puhelimien joukossa.


 

Applen iPhone 14 on Gigantin huhtikuun 2023 myydyin puhelin. Myös Samsungin uuden sukupolven puhelimet vahvistavat asemaansa myydyimpien puhelimien joukossa. Viisi kuukautta myydyimpänä puhelimena viihtynyt Samsung Galaxy A53 sen sijaan tippui listalta kokonaan myytyään loppuun. Moni muiden alojen laitevalmistaja on laajentanut viime vuosina valikoimaansa myös puhelinmarkkinoille tarjoten erikoispuhelimia pienemmille kohderyhmille. Näitä puhelimia ei top-listoilla nähdä, mutta ne tarjoavat hyviä ratkaisuja spesifeihin tarpeisiin.

 

Tuoteturva-kampanja siivitti Applen iPhone 14 -puhelimen Gigantin huhtikuun myydyimpien puhelimien listan kärkeen. 7.2.–7.5. välisenä aikana voimassa oleva kampanja tarjoaa iPhonen ostajalle kaupan päälle kolmen kuukauden Tuoteturva-vakuutuksen, joka korvaa rajattoman määrän huoltoja tapaturman sattuessa. Muilta osin TOP 10 -lista on täyttynyt Samsungin edullisemmista A-sarjan puhelimista. Listan häntäpaikkaa pitää OnePlus Nord CE2 lite -puhelin.

“Vaikka huhtikuun TOP 10 -listalla on paljon edullisemman hintaluokan laitteita, on puhelimien keskihinta kuitenkin yhä nousussa. Arvokkaammissa puhelinostoksissa vakuutuksien saatavuus on tärkeä kriteeri, ja kiinnostus vakuutuksia kohtaan kasvaa jatkuvasti”, Gigantin telecom-tuotteiden myyntipäällikkö Jyri Helistö kertoo.

Samsungin mallisarjan vaihdos näkyy kuukauden myydyimpien puhelimien listalla. Merkin uusimmat mallit, kuten Galaxy A54 ja Galaxy A34 nousivat listan sijoille 4. ja 6., kun taas merkin vanhempien puhelinmallien suosio hiipui. Viisi kuukautta Gigantin myydyimpänä puhelimena ollut Samsung Galaxy A53 tippui listalta myytyään Gigantissa loppuun. Samasta syystä myös viime kuussa 6. sijalle yltänyt Galaxy A33 tippui kaksi sijaa alemmas.

“Uusi sukupolvi Samsung-puhelimia kasvattaa suosiotaan ja korvaa pikkuhiljaa vanhempia malleja. Selkeää ykköstä niiden joukosta ei kuitenkaan ole vielä noussut”, Helistö toteaa.

 

Laitevalmistajilta erikoispuhelimia vaativiin tarpeisiin 

 

Viime vuosina valikoimaansa puhelinmarkkinoille ovat laajentaneet useat muilta aloilta tutut markkinajohtajat. Tähän mennessä ne ovat keskittyneet kehittämään puhelimia pienempien kohderyhmien vaativiin tarpeisiin.

Esimerkiksi pc-pelaajien keskuudessa arvostettu komponenttivalmistaja Asus julkaisi huhtikuussa vertaansa vailla olevan ROG Phone 7 5G ja ROG Phone 7 ultimate -pelipuhelimet. ROG-puhelimien tehokas Snapdragon 8 GEN 2 -prosessori ja 12 GB RAM-muisti takaavat erittäin laadukkaan mobiilipelikokemuksen.

Myös rakennusalalta tuttu Caterpillar on lanseerannut uutuuspuhelimensa Suomessa. Cat S75 5G -älypuhelin on suunniteltu kovaan käyttöön. Sen kestävä ulkopinta suojaa puhelinta pudotuksilta ja iskuilta. Puhelimella on myös IP68-luokitus eli se kestää jatkuvan upotuksen matalaan veteen. Lisäksi siinä on sisäänrakennettu satelliitti-SIM-kortti, joka takaa yhteydet myös syrjäisimmillä alueilla.

“Näitä pienemmille kohderyhmille suunniteltuja puhelimia tuskin nähdään tulevaisuudessa myydyimpien puhelimien listalla, mutta ne tarjoavat hyviä ratkaisuja erityisiä puhelinominaisuuksia tarvitseville ihmisille. Voi olla, että tulevaisuudessa näemme yhä enemmän tiettyyn tarpeeseen suunniteltuja puhelimia”, Helistö kertoo.


TOP 10 -lista

1.    iPhone 14 (9.)

2.    Samsung Galaxy A13 5G (3.)

3.    Samsung Galaxy A13 (8.)

4.    Samsung Galaxy A54 (-)

5.    iPhone 14 pro (4.)

6.    Samsung Galaxy A34 (-)

7.    Samsung Galaxy A23 (-)

8.    Samsung Galaxy A33 (6.)

9.    iPhone 14 pro Max (7.)

10.OnePlus Nord CE2 lite (-)

 

Lähde: Gigantti 2.5.2023


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Helsingin Sanomat laihduttaa – Laura Saarikoski irtisanoutui

Aikakauslehtien kansista jälleen yleisöäänestys

Joka kolmas epäilee vihreää siirtymää