Miten 3 Kaverin jäätelö nousi suursuosikiksi?

3 Kaveria on kuluvana syksynä vahvistanut brändiosaamistaan palkkaamalla uudeksi markkinointijohtajakseen Anne Giersbergin.


 

3 Kaverin Jäätelö on jo neljättä vuotta pitänyt kärkisijaa Suomen suositelluimpana jäätelönä. Tänä vuonna suosio kiritti jäätelövalmistajan kaikkien Taloustutkimuksen Brändien arvostus -tutkimukseen osallistuneiden brändien voittoon. 3 Kaveria on kuluvana syksynä vahvistanut brändiosaamistaan palkkaamalla uudeksi markkinointijohtajakseen Anne Giersbergin.

Vuotuisessa Taloustutkimuksen suuressa Brändien arvostus -tutkimuksessa tutkittiin yli 650 kansainvälisen ja kotimaisen brändin suosiota. Arvostetuimpana brändinä tänä vuonna palkittiin Fiskars, kun taas suositelluimman brändin paikan otti ensimmäistä kertaa 3 Kaveria. Tutkimuksessa usein kärkisijoja pitävät jo pitkän historian omaavat brändit kuten Moccamaster, LEGO, Valio ja Fazer. Sijoittuminen kärkeen nettosuositteluindexillä (NPS) onkin nuorelle brändille täysi yllätys. Kärkisija tarkoittaa, että 3 Kaverin brändiä suositellaan Suomen eniten. Kaikista 3 Kaverin brändin käyttäjistä 49 % suosittelee brändiä lähipiirilleen.

3 Kaverin perustajajäsen Heikki Huotari kertoo, että alusta asti tärkeää on ollut tehdä niin hyvää jäätelöä, että sitä kehtaa tarjota parhaille kavereillekin. Se on osoittautunut hyväksi ohjenuoraksi, kuten tuore tutkimus osoittaa.

- On luontevaa, että yritys, joka on syntynyt ystävyyden pohjalta, ylläpitää myös läheistä suhdetta asiakkaisiinsa, pohtii Jakob Hägerström, 3 Kaverin toimitusjohtaja.

Luottamus on tärkeä säilyttää, ja siksi 3 Kaveria pyrkiikin tarjoamaan mahdollisimman paljon tietoa jäätelöidensä taustalta kuluttajille, sekä yllättämään asiakkaansa positiivisesti kerta toisensa jälkeen. 3 Kaveria on vuosia toiminut yhtenä kasvuveturina jäätelöiden super premium -kategoriassa tuomalla kerta toisensa jälkeen markkinoille jotain uutta.

- Tänä keväänä teimme jäätelöpuikon yhdessä räp-yhtye Gasellien kanssa, josta tuli huima menestys, mainitsee Hägerström.

3 Kaveria jatkaa panostusta jäätelöbrändinsä kehitykseen rekrytoimalla erityisesti kuluttajatuotteiden kansainvälistämisen parissa työskennelleen Anne Giersbergin. Myös brändimarkkinoinnissa ja kansainvälisen liiketoiminnan kehittämisen parissa kannuksensa hankkinut Giersberg uskoo, että vahvoja brändejä rakennetaan syvällisellä kohderyhmäymmärryksellä, relevantilla tuotteella, tunteita herättämällä ja erottumalla rohkeasti muista.

- En ole koskaan urallani nähnyt brändiä, johon kuluttajat suhtautuvat näin vahvasti tunteella. Meillä kuluttajien odotuksia ei vain lunasteta, vaan ne jopa ylitetään. Tällä on valtava kansainvälinen potentiaali, pohtii Giersberg.

Laadusta tinkimätön jäätelö ja innovatiivisuus yhdistettynä erottuvaan designiin ja läheiseen kuluttajasuhteeseen ovat Giersbergin mielestä 3 Kaverin onnistumisen avaimia. Kuluttajilta tulee valtava määrä palautetta kavereille, esimerkiksi eräs kirjoitti jo kuopatusta Kookos & Lakritsista seuraavaa: Kun ensimmäistä kertaa iskin lusikkani legendaariseen kookoslakritsijäätelöönne, tunsin perhosia vatsassani. Tiesin heti, että tämä on se tunne, josta rakkauslauluja kirjoitetaan. Yksikään sen jälkeen maistamani vegaanijäätelö ei ole vetänyt vertoja tälle kokemukselle.

- Jos kuluttajilta tulee rakkauskirjeiden muotoon kirjoitettuja asiakaspalautteita, jokin brändissä on tehty oikein, miettii Giersberg.

Giersbergin mukaan 3 Kaverilla on paljon mahdollisuuksia kaupalliseen menestymiseen erityisesti lisäämällä tunnettuutta Suomessa sekä Ruotsissa – myös kansainvälinen potentiaali on valtava. Tällä hetkellä 3 Kaveria myy jäätelöä naapurimaassa yli tuhannessa vähittäiskaupassa, ja kolmannen markkinan haku on työn alla. Suomalaiset syövät tunnetusti Euroopan eniten jäätelöä, ja Giersberg uskookin 3 Kaverilla olevan sen tiimoilta tietoa ja osaamista, jolle on kysyntää Suomen ulkopuolellakin.

- Seuraavaksi meidän on onnistuttava kääntämään kohderyhmäymmärryksemme tarinaksi ja asiakaskokemukseksi, joka puhuttelee ulkomaillakin, toteaa Giersberg.

3 Kaverin jäätelömauista Giersberg suosittelisi lähipiirilleen erityisesti Jääkahvia.

- Näin omin silmin Kivikossa, kuinka intohimoista porukkaa meillä on töissä, ja kuinka kaikki tehdään alusta asti itse. Se, kuinka artesaanityyliin kaikki tehdään, vaikka toimimme laajasti jo kahdella markkinalla, yllätti minut, toteaa Giersberg.

 

* Brändien arvostus 2023 –tutkimus on Taloustutkimuksen vuosittainen tutkimus, johon tutkittavat brändit valittiin spontaanin tunnettuuden perusteella. Tutkimukseen mukaan pääseminen ehtona oli pääsääntöisesti vähintään viiden prosentin spontaani tunnettuus, ja tämän vuoden tutkimuksessa mukana oli 665 tutkittua brändiä. Varsinaisen tutkimuksen tiedonkeruu toteutettiin Internet-paneelissa huhti-toukokuussa 2023. Tutkimuksen vastaajina olivat 15–79-vuotiaat valtakunnallisesti.

Lähde: Kolmen Kaverin Jäätelö 7.9.2023

 

 

 


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Helsingin Sanomat laihduttaa – Laura Saarikoski irtisanoutui

Aikakauslehtien kansista jälleen yleisöäänestys

Joka kolmas epäilee vihreää siirtymää