Tv-veteraani Heikki Kahila palaa eetteriin

Takavuosikymmenien suosittu tv-kasvo ja uutisankkuri palaa linjoille. Heikki Kahila toivoo innostavansa iäkkäitä digipalveluiden pariin. © Sakari Heiskanen / Löytö Studio Oy 2023


 

Mittavan uran TV-uutisten sekä kulttuurin ja viihteen parissa tehnyt 87-vuotias Heikki Kahila tuo uuden sarjansa ”Kahvilla Kahilan kanssa” Lämpiö-palveluun. Valtakunnallinen digipalvelu Lämpiö on viiden kaupungin, kahden suomalaisen IT-yrityksen sekä ikäihmisten yhdessä kehittämä digitaalinen alusta, jossa iäkkäät voivat olla vuorovaikutuksessa toistensa kanssa.

 

1960-luvun alussa televisiouransa aloittaneesta Kahilasta tuli yksi Suomen televisiohistorian tunnetuimmista uutisankkureista, Meidän Heikki. Uutisuransa jälkeen hän on tehnyt monipuolisesti töitä suomalaisen viihteen keskiössä tuottajana, käsikirjoittajana ja juontajana niin televisiossa kuin estradeilla. Nyt Kahila haluaa jakaa muistojaan ikätovereilleen ja keskustella niistä suorissa lähetyksissä uudessa Lämpiö-palvelussa. 

”Helsingin kaupunki ja Lämpiö ovat tarjonneet minulle mahdollisuuden kantaa tarinakorteni kekoon ikääntyvälle Suomelle, joka ansaitsee laadukasta viihdettä.Kahvilla Kahilan kanssa-sarjan seuraamiseen tarvitaan älylaite ja verkkoyhteys. Toivon, että ohjelmani Lämpiössä innostavat ikääntyneitä kokeilemaan ja hankkimaan digitaitoja.” Kahila kertoo. 

Lämpiössä ohjelmia voi katsoa tallenteina tai suorina lähetyksinä. Samaa ohjelmaa katselevat ikäihmiset voivat olla yhteyksissä sekä toisiinsa että ohjelmien tekijöihin chatin tai videopuhelun kautta. Lämpiö kehitettiin palvelemaan erityisesti kotona asuvia iäkkäitä, jotka eivät fyysisesti pääse kulttuuri- ja hyvinvointipalveluiden pariin. 

”On huolehdittava siitä, että viihde- ja muut kulttuuripalvelut seuraavat ikäihmisiä elämänmuutosten mukana. Lämpiö.fi monipuolisine sisältöineen tarjoaa osaltaan ratkaisun ilahduttavien hetkien luomiseen esimerkiksi palvelutalojen ja hoivakeskusten ikääntyneille asiakkaille.” Kahila jatkaa. 

Helsinki, Jyväskylä, Oulu, Tampere ja Turku ovat kehittäneet Lämpiötä yhdessä suomalaisten yritysten Voolerin ja Codaonen kanssa. Mukana on myös kulttuuritoimijoita, järjestöjä ja muita sisällöntuottajia ympäri Suomea. Ikäihmiset ovat olleet mukana kehitystyössä alusta lähtien. 

 

Kahvilla Kahilan kanssa –sarjan suorissa lähetyksissä keskustellaan yhdessä 

 

Kahvilla Kahilan kanssa-sarjassa Heikki käy läpi muistojaan uutis- ja viihdemaailmasta merkittävien suomalaisten henkilöiden kautta. Ohjelma on kokonaisuus Kahilan lyhyitä äänikolumneja sekä kahvipöytämuistelua kustakin henkilöstä ja ajankohdasta suorissa lähetyksissä. Studiossa on mukana keskustelemassa toinenkin suomalainen viihdekonkari, Markku Veijalainen.  

Viisi ensimmäistä äänikolumnia löytyvät jo Lämpiöstä ja suorat lähetykset alkavat 20.9.2023 klo 13.30, jolloin keskustellaan Tauno Palosta. Loppuvuoden suorissa lähetyksissä käsitellään Urho Kekkosen, Armi Kuuselan ja Mauno Koiviston merkityksiä Suomelle. 

Kahvilla Kahilan kanssa suorat lähetykset Lämpiössä keskiviikkoisin 20.9. (Tauno Palo), 25.10. (Urho Kekkonen), 22.11. (Armi Kuusela) ja 20.12. (Mauno Koivisto) klo 13.30–14.

 

Lähde: Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala 19.9.2023


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Helsingin Sanomat laihduttaa – Laura Saarikoski irtisanoutui

Aikakauslehtien kansista jälleen yleisöäänestys

Joka kolmas epäilee vihreää siirtymää