Kirjankustantajat Siltala ja Teos yhdistyvät

Yhdistymisessä syntyy kahden itsenäisen laatukustantamon kulttuurisesti ja kirjallisesti kunnianhimoinen yhteenliittymä, jossa vahva kustannusalan osaaminen yhdistyy vakaaseen omistajapohjaan.


 

Kustannusosakeyhtiö Siltala ostaa Kustannusosakeyhtiö Teoksen kustannusliiketoiminnan, ja Teoksen suurimmasta omistajasta Heikki Herlinistä tulee yksi Siltalan pääomistajista yhdessä Touko ja Aleksi Siltalan kanssa.

 

Fuusiossa Teos myy liiketoimintansa Siltalalle. Samalla Teoksen enemmistöomistaja Heikki Herlin tekee sijoituksen Kustannusosakeyhtiö Siltalaan, ja hänestä tulee näin yksi Siltalan pääomistajista sen perustajien Touko ja Aleksi Siltalan rinnalle.

Yhdistymisessä syntyy kahden itsenäisen laatukustantamon kulttuurisesti ja kirjallisesti kunnianhimoinen yhteenliittymä, jossa vahva kustannusalan osaaminen yhdistyy vakaaseen omistajapohjaan.

Molempien kustantamoiden toiminta jatkuu ennallaan, eikä yhdistyminen vaikuta kustantamojen kirjailijoiden työhön.

”Siltala ja Teos tuntevat kirja-alan menneisyyden ja ymmärtävät sen nykyisyyden. Yhdessä me kykenemme myös vaikuttamaan sen tulevaisuuteen. Yhteinen kustannusosakeyhtiö osaa ottaa huomioon sekä lukijoiden kokemuksen että kirjailijoiden tarpeet alan murrosten keskellä”, sanoo Kustannusosakeyhtiö Siltalan uusi osakas Heikki Herlin.

”Teoksen ja Siltalan liitossa yhdistyvät editoriaalinen kunnianhimo, näkemys kirjallisuuden merkityksestä ja ymmärrys kirjailijan työn ehdoista. Heikki Herlinin vahva sitoutuneisuus ja kulttuuritahto avaavat innostavia uusia näkymiä kustantamoiden yhteisessä kehitystyössä”, toteaa kustantaja Touko Siltala.

Kustannusosakeyhtiö Siltalan toimitusjohtajana jatkaa Arto Forstén. Siltalan hallituksen uusina jäseninä aloittavat Heikki HerlinJaakko Tapaninen ja Teoksen tähänastinen toimitusjohtaja Nina Paavolainen.

Kustannusosakeyhtiö Siltalan perustivat vuonna 2008 Touko ja Aleksi Siltala. Siltalan kirjailijoihin lukeutuvat muiden muassa Finlandia-voittajat Sirpa Kähkönen, Iida Rauma, Kari Hotakainen, Pirkko Saisio ja Hannu Raittila. Kustannusosakeyhtiö Teoksen perusti vuonna 2003 joukko kustannusalan ammattilaisia, joista kustantamon kasvoiksi tulivat edesmenneet Silja Hiidenheimo ja Niklas Herlin. Sen tekijöitä ovat muiden muassa Finlandia-voittajat Juha Hurme, Riikka Pelo, Mikko Rimminen ja Leena Krohn. 

 

Lähde: Kustannusosakeyhtiö Siltala 27.2.2024


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Helsingin Sanomat laihduttaa – Laura Saarikoski irtisanoutui

Aikakauslehtien kansista jälleen yleisöäänestys

Joka kolmas epäilee vihreää siirtymää