Jätelaki vauhdittaa kompostorimyyntiä HalpaHallissa

Jätelain muutos vauhdittaa kompostorimyynnin ennätyskasvua HalpaHallissa. Kuva: Henri Luoma


 

Jätelain uudistus on kiihdyttänyt kompostorien kysyntää HalpaHallissa. Heinäkuusta 2024 alkaen yli 10 000 asukkaan taajamissa sijaitsevien kiinteistöjen, omakotitalot mukaan lukien, velvollisuus on lajitella biojäte. Tämä muutos heijastuu myyntitilastoissa, jotka osoittavat selkeää siirtymää kohti kestävämpiä ympäristökäytäntöjä ja kompostointia.

 

Alkuvuoden aikana erilaisten kompostorimallien kysyntä on jopa yli kymmenkertaistunut vuoden takaiseen verrattuna. Erityisesti lämpökompostorit ovat nousseet suosioon kotitalouksissa niiden tehokkuuden ja helppokäyttöisyyden ansiosta.

- Odotin talvimyynnin olevan hiljaisempaa, mutta kuluttajat osoittivat luulon vääräksi! Kompostorit ovat käyneet kaupaksi ennennäkemättömällä nopeudella, toteaa kodin ja vapaa-ajan tuotteiden ostaja ja kompostituotteitakin HalpaHallin valikoimiin hankkiva Jenni Velin.

Esimerkiksi Porin myymälässä kotitalouksien saama muistutus biojätteen keräysvelvollisuudesta on vauhdittanut myyntiä huomattavasti. Verkkokauppa taas on tarjonnut palveluita erityisesti niille alueille, joilla fyysisiä myymälöitä ei ole.

Lisäksi asiakkaiden kasvava kiinnostus kompostointitarvikkeisiin kuten kompostikuivikkeisiin, möyhentimiin ja biohiileen on ollut havaittavissa. Myös bokashi-kompostorien myynti on vilkastunut. - Yleinen keskustelu kompostoinnin eri vaiheista on lisännyt ymmärrystä ja kiinnostusta tähän ekologiseen vaihtoehtoon, Velin lisää.

 

Lähde: Kokkolan Halpa-Halli Oy 29.4.2024


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Helsingin Sanomat laihduttaa – Laura Saarikoski irtisanoutui

Aikakauslehtien kansista jälleen yleisöäänestys

Joka kolmas epäilee vihreää siirtymää