Suomen parhaat tapahtumat palkittiin

Evento Awards. iLoq: Ville Tolvanen. Kuva: Jaakko Sandqvist


 

Evento Awardsissa palkittiin Suomen parhaita tapahtumatoteutuksia, tapahtumapaikkoja, puhujia, tekijöitä ja yrityksiä. Tapahtuma-alan arvostetuin suomalainen kilpailu Evento Awards järjestettiin uudistuneena tauon jälkeen. Kilpailussa jaettiin palkintoja 13 sarjassa. Finalistien joukossa oli Suomen suurimpia tapahtumatoimistoja, yrityksiä ja parhaita ammattilaisia. Voittajat palkittiin Helsingissä 11.4.2024. Kilpailuun osallistuttiin vuoden 2023 töillä.

 

Evento Awardsin palkinnot jaettiin torstaina 11.4.2024 Helsingin Messukeskuksessa Kongressi Meetings & Events -messuilla. Evento Awardsissa kilpailtiin 13 sarjassa, esimerkiksi parhaiden yritys-, kuluttaja- ja henkilöstötapahtumien kategorioissa. Kilpailun tuomaristo koostui tapahtuma-alan ammattilaisista ja alan tärkeimpien sidosryhmien edustajista. Kahden sarjan voittajat selvitettiin yleisöäänestyksellä.

Evento Awards on tapahtuma-alan arvostetuin suomalainen kilpailu. Vuodesta 2014 järjestetty kilpailu jäi tauolle vuonna 2021 koronapandemian ja tapahtuma-alan sulun vuoksi. Nyt Evento Awards järjestetään taas vuosittain.

”Tapahtuma-alalla oli ensimmäinen normaali vuosi pandemian jälkeen. Paluu arkeen on ollut hyvin menestyksekäs. Maailmantilanne ja taloudellinen epävarmuus vaikuttavat edelleen investointeihin, mutta kaikkiaan tapahtuma-alan tulevaisuus näyttää hyvältä. Muutaman vuoden tauon jälkeen ammattilaisia ja osaamista juhlistettiin tapahtuma-alan arvostetuimmilla palkinnoilla, nyt myös uusissa sarjoissa ja yleisöäänestyksillä”, Evento Awardsia järjestävän Omnipress Oy:n toimitusjohtaja Sari Mikkonen-Mannila sanoo.

Maksullisten kuluttajatapahtumien sarjan voitti Suomen miesten jalkapallomaajoukkueen perheottelu kesäkuussa 2023. Huuhkajat voitti loppuunmyydyllä Olympiastadionilla San Marinon lukemin 6–0. Sinivalkoisiin pukeutuneessa yleisössä oli 12 000 lasta ja ottelukuuluttajana 11-vuotias Aarre. Jalkapalloyhteisön ja erityisesti juniorijoukkueiden yhteinen juhla näkyi laajasti mediassa.

 

Huuhkajien perheottelu, Ukraina-tempaus ja vauvojen ravintola voittajien joukossa

Hyväntekeväisyys- tai yhteiskunnallisten tapahtumien sarjassa voiton vei Pitkä peli Ukrainalle, joka on tapahtumatoimisto Tapauksen vuosina 2022–2023 järjestämä hyväntekeväisyystapahtumien sarja. Tapauksen kumppanit, asiakkaat ja tapahtuma-alan toimijat lähtivät mukaan tarjoamalla tiloja, tuotteita tai osaamistaan pro bono sekä lahjoittamalla rahaa. Kampanjan nimissä on järjestetty katulätkä-, jalkapallo- ja padelturnauksia Suomessa ja muissa Pohjoismaissa. Ne ovat tuottaneet yli sata tuhatta euroa ukrainalaisten hyväksi.

Promootio/lanseeraus-sarjan vei nimiinsä kokki Henri Alénin luoma vauvanruokamerkki Muru Baby, joka loi vauvoille oman fine dining -ravintolan. Helsinkiläisessä kauppakeskus Redissä kolme päivää avoinna ollut ravintola myi loppuun neljässä tunnissa. Tapahtumalle ei ostettu mainostilaa, vaan runsas medianäkyvyys saavutettiin ansaitun median kautta. Vauvojen ravintola toteutettiin yhteistyössä mainostoimisto Folk Finlandin kanssa.

Evento Awards huipentuu iltajuhlaan Kulttuurikasarmissa Helsingissä torstaina 11.4.2024 kello 19 alkaen. Iltajuhlassa jaetaan vielä Kulissien virtuoosi -sarjan palkinto, ja tieto voittajasta löytyy noin klo 21 Avecmediasta.

 

Evento Awards 2024 -voittajat

 

Tapahtumat osana strategiaa

·                    iLOQ / NJ Production

Promootio/lanseeraus

·       Muru Babyn vauvojen ravintola / Folk Finland

Yritystapahtuma, maksullinen

·       33rd Alzheimer Europe Conference / Helsingin Messukeskus

Yritystapahtuma, maksuton

·              Atea Focus 2023 / Management Events Studio

Kuluttajatapahtuma, maksullinen

·       Huuhkajien perheottelu Suomi - San Marino / Suomen Palloliitto

Kuluttajatapahtuma, maksuton

·              Musiikkitalon vapaapäivä 2023 / Musiikkitalo oy

Henkilöstötapahtuma

·       Solita Wonderland / Lataamo Group

Hybriditapahtuma/virtuaalitapahtuma

·              Sanoma Pron Balanssi / Pulp Agency

Visuaalinen toteutus

·       Nordic Business Forum / Visual45 & Creative Technology

Hyväntekeväisyys / yhteiskunnallinen tapahtuma

·       Pitkä peli Ukrainalle / Tapaus

Tapahtumapaikka

·              Pikku-Finlandia, Helsinki

Juontaja/moderaattori

·              Jenni Kivessilta

Kulissien virtuoosi

·              Voittaja julkistetaan noin klo 21 osoitteessa avecmedia.fi/eventoawards

Lisää kilpailusarjoista ja arviointikriteereistä

Kaikki voittajat vuosien varrelta

Evento Awardsista vastaa tapahtuma-alan Evento-lehti, jota kustantaa Omnipress oy. Omnipress kuuluu Mediakonserni Keskisuomalaiseen. Evento Awards -kilpailu on järjestetty vuodesta 2014. 

 

Lähde: Avecmedia 11.4.2024


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Helsingin Sanomat laihduttaa – Laura Saarikoski irtisanoutui

Aikakauslehtien kansista jälleen yleisöäänestys

Joka kolmas epäilee vihreää siirtymää