Toyota vetäytyy Pride-kulkueista

Toyota on yksi monista Yhdysvalloissa toimivista yrityksistä, jotka ovat viime aikoina irtisanoutuneet monisukupuolisuutta ja seksuaalista tasa-arvoa korostavista hankkeista.


 

Japanilainen autonvalmistaja Toyota on ilmoittanut, että se sanoutuu irti LGBTI+ -hankkeiden sponsoroinnista ja Pride-kulkueiden tukemisesta. Autonvalmistaja perustelee päätöstä hankkeiden politisoitumisella ja kiistanalaisuudella.

 

Osa kuluttajista on uhannut Toyotaa myös ostoboikotilla, jos tämä ei tarkista niin sanottua DEI-politiikkaansa. Arvostelijoiden mielestä DEI-politiikka johtaa tiettyjen ihmisryhmien, esimerkiksi valkoihoisten miesten syrjintään muun muassa rekrytoinnissa.

Toyota on yksi monista Yhdysvalloissa toimivista yrityksistä, jotka ovat irtisanoutuneet monisukupuolisuutta ja seksuaalista tasa-arvoa korostavista niin sanotuista woke-hankkeista.

Uutistoimisto Bloomberg kertoi asiasta ja viittasi Toyotan 50 000 työntekijälleen ja 1500 jälleenmyyjälleen lähettämään muistioon. Muistiossa yhtiö kertoi, että se aikoo ”rajoittaa yhteisöllisen toimintansa” vähemmän kiistanalaisiin monimuotoisuutta ja tasa-arvoa koskeviin aloitteisiin.

Toyotan lisäksi muun muassa Harley Davidson ja Ford Motor Company ovat viime aikoina irtisanoutuneet DEI-toiminnasta.

Yritysten DEI-politiikka on herättänyt keskustelua myös Suomessa, jossa Yle joutui kesällä 2024 DEI-koulutustensa vuoksi arvostelun kohteeksi.


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Fundulta oivaltava mainos

Helsingin Sanomat laihduttaa – Laura Saarikoski irtisanoutui

Yle esittää Harrisin ja Trumpin vaaliväittelyn